Drugi o nas

Najpreprostejše je običajno najbolj dragoceno.
Otroci, ki so tukaj lahko "samo" otroci, ljuba, srčna, raziskovalna bitja, vsak samosvoj in vsak vreden vzpodbudnega okolja za naravni razvoj. Na vseh ravneh biti.
Zato smo mi izbrali Zasebni vrtec Vilinski Gaj, najboljše ptujsko varstvo naših ljubih, ko smo starši na svojih obveznostih. Hvala Tamara in Rado Korošec ter vajina krasna ekipa.

Bernarda gregorec - (Ekološka kmetija AJDA)


 

Ohh, koliko hvaležnosti me preplavlja, ko pomislim kaj smo s tem vrtcem pridobili!! Ne samo naši otroci, ceeelaa družina!! Preprosto se počutiš varno, ker veš da imaš otroka na varnem! Tako v varni vzgoji, kot tudi v varni hrani! Ljubezni na pretek!

 

Monika Kelenc, prof. glasbe


Vilinski gaj je bil drugi dom mojemu otroku in najboljša odločitev, ki sem jo kdaj naredila. Otrokom nudijo svobodo, ljubezen, stik z naravo in še bi lahko naštevala. Meni so pa vedno nudili oporo, razumevanje in mirno vest, ker je moj otrok bil v najboljšh rokah. Nimam drugo kaj dodat, kot da so nenadomestljivi, ker opravljajo svoje delo z ljubeznijo in vzamejo otroke za svoje

Tanja Sakelšek


 

Širim glas k tej zelo dobri vzgojiteljici "šefici", Tamara Peklar Korošec kot bi jo lahko poimenovali. Vrtec je tak, kot je odgovorna oseba in vzgojiteljice v njem. Otroci se ravnajo po njih.

Tereza Vidovič (upokojena vzgojiteljjica)


 

Vrtec Vilinski gaj izžareva domačnost in toplino, ki sva jo najini hčerki želela nuditi ob pomembni prelomnici, ko se konča porodniška in malček vstopi v širši svet. Takrat želiš za malčka varno in ljubeče okolje, ki ga Vilinski gaj absolutno nudi. Dodaten plus je možnost daljšega fleksibilnega uvajanja skupaj z otrokom. Odločitvi "za" ta vrtec je prispevalo tudi dejstvo, da je poudarek na naravnih materialih, na ritmih narave in človeka, na nematerialnosti in na vseprisotnem vzdušju sprejemanja, nravnosti in veselja do življenja. Otrok v tem vrtcu ni le številka, ampak razvijajoče se bitje z neskončnim ustvarjalnim potencialom. Takšen odnos se goji tudi do staršev. Vsi skupaj z leti postajamo Družina, za kar sem hvaležna.

Elena Zupanc


 

"Sama sem pedagoginja montessori za otroke od rojstva do treh let. Kljub vsemu pa sem takrat, ko je prišel čas, da gre tudi naš VF v vrtec, sprejela odločitev, da bo to Zasebni vrtec Vilinski gaj - Ptuj. V času izobraževanja za pedagoginjo montessori sem namreč morala opraviti tudi nekaj hospitacij. S tem razlogom sem dvakrat obiskala omenjeni vrtec in takrat sem videla, da si kljub različnim pristopom, oboji prizadevamo za podobne vrednote: spodbujanje samostojnosti, skrb za skupnost, spoštovanje sočloveka in narave, delo z rokami, stik z naravo in naravnimi materiali, upoštevanje posameznikovih potreb, spoštovanje otroka in ljubeč pristop ter vzgajanje celotne osebnosti in posredno ustvarjanje boljšega sveta. Svoje odločitve nisem nikoli obžalovala, pravzaprav je cela družina zadovoljna z odločitvijo, ki sva jo z možem na osnovi mojega navdušenja takrat sprejela, in vrtec vedno priporočam tudi drugim staršem."

Petra Kolarič

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica

Facebook Viktorinček