Zaprtje vrtca zaradi KORONAVIRUS-a

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/styles/is_large/public/images/Coronavirus_H.png?itok=_QCjKfqJZaenkrat vam posredujem prosto dostopne informacije, saj uradne okrožnice iz MIZŠ še nimam, obvestim vas takoj, ko jih dobim.

Jutri v petek 13.3. bo vrtec zagotovo še odprt, saj so napovedali zaprtje s ponedeljkom, 16. 3. a se ne ve, za koliko časa niti ali bi lahko bilo nujno varstvo.

"Premier v odhodu Marjan Šarec je ministrstvu za zdravje in ministrstvu za šolstvo naročil, da "pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove". Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v teh razmerah, je še zapisal.

Janez Janša predlaga vsem staršem, ki si lahko že za jutri, petek 13. 3. 2020 organizirajo varstvo, priporočamo, da svojih otrok ne pošiljajo v šole in vrtce. Pripravljamo ukrep, po katerem bodo od ponedeljka dalje vse šolske ustanove, vključno z dijaškimi domovi, do nadaljnjega zaprte.

Pozivamo šolske oblasti, da nemudoma začnejo/nadaljujejo s pripravami za izvedbo saj dela šolskega programa na daljavo. Prosimo župane, da pomagajo pri organizaciji varstva prioritetno za zaposlene v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba , komunala.

Podrobnejši nabor ukrepov za upočasnitev širjenja #koronavirus, ki jih bo nova vlada obravnavala in sprejemala (če kljub pozivom in urgentnosti ne bodo uvedeni že danes), bo predstavljen tekom današnjega dne. "

Takoj, ko dobim nadaljne informacije, vas obvestim. LP Tamara

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica

Facebook Viktorinček