OTROK V LUČI ANTROPOZOFSKE MEDICINE

VABILO

na predavanje

OTROK V LUČI ANTROPOZOFSKE MEDICINE,

ki bo v torek, 6. 11. 2018, ob 16.30 v Vilinskem gaju.


Antropozofski način zdravljenja pomeni nadgradnjo šolske medicine v holističnem smislu. Medtem ko se klasična šolska medicina usmerja predvsem na telesne simptome bolezni in njihovo zdravljenje, se antropozofski zdravniki bolezni lotevajo celostno; poleg telesnega dogajanja vključijo tudi duhovno, duševno in čustveno videnje.

Utemeljitelj takega načina zdravljenja je Rudolf Steiner, ki je skupaj z zdravnico Ito Wegman objavil prvo knjigo s tega področja: Fundamentals of therapy: an extension to the art of healling. Dr. Wegmanova je ustanovila tudi prvo antropozofsko kliniko, kjer bolnike zdravijo na tak način.

Z nami bo Vesna Forštnerič Lesjak, mag.farm. s specializacijo iz antropozofske farmacije. Na predavanju bomo spoznali v kakšnem odnosu do zdravja in bolezni stojijo majhni otroci in kako lahko njihovo zdravje spodbujamo na raznovrstne načine. Spoznali bomo tudi nekaj antropozofskih zdravil, ki bi morala biti v domači lekarni.

  • Veseli bomo prostovoljnega prispevka.
  • Trajanje predavanja 60-90 minut odvisno od vprašanj :-)


Vesno sem prosila tudi, da bo pripravila stojnico s svojimi ekološkimi zeliščnimi izdelki "Sapientia" in literaturo na temo antropozofske medicine, prehrane in biodinamike (DVD-ji in knjižice).
Predavanje je tudi za izven, zato Vas prosim, da vabilo posredujete ali pa pripeljete s sabo zainteresirane.
Veselimo se poučnega srečanja z Vami,

vzgojitelji

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica

Facebook Viktorinček