7. ptujski dobrodelni vege bazar

Društvo PoTUJ skupaj s festivalom Arsana in številnimi prostovoljci to soboto pripravlja že sedmi Ptujski dobrodelni vegetarijanski bazar. Kot vsakič v poletnem času se bo odvijal v čudovitem notranjem dvorišču kavarne MuziKafe na Ptuju.

Ponovno bomo prostovoljci doma pripravili slastne vegetarijanske in veganske jedi- preko trideset jih bo - in jih ponudili v pokušino. Udeležence festivala pa zaprosili, da naš trudi nagradijo s prostovoljnimi prispevki. Zbrana sredstva bomo predali v dober namen.

Tokrat smo se odločili finančno podpreti poslanstvo družine Židanik, ki skrbi za živali, potrebne pomoči.

Družinsko zavetišče za rejne in prostoživeče živali ter etični odnos človeka do živali v luči krščanstva bosta predstavila Nastja in Miloš Židanik.

Predavanje bo ob 16. uri.

»Pred 8 leti sva se odločila za čim večjo stopnjo samooskrbe. Zato sva oba 'mestna človeka' v majhni vasici pri Cerkvenjaku kupila 70 arov zemlje, kjer je začel nastajati najin drugi dom. Uredila sva vrt in sadovnjak ter prostor za bivanje. Pred petimi leti sva bila del akcije reševanja kokoši iz baterijske reje in takrat sva postavila prvi kokošnjak. Čez nekaj mesecev je prišla druga, številčnejša jata in kokošnjak je dobil bratca. Potem so začele prihajati živali iz bližnje in daljne okolice. Tako trenutno nudiva dom ob kokošim tudi kuncem, racam, goskama, trem ovcam in dvema pujsoma. Vsi so ušli takšni ali drugačni rabi in zlorabi s strani ljudi. Pri nas je našlo dom tudi šest zavrženih muc in trije psi, v oskrbo pa sprejemamo tudi osirotele in poškodovane prostoživeče živali (ptice, žabe, ježe, želvo, kuno in srne). Ko dosežejo dobo, ko lahko poskrbijo zase, se vračajo v naravo. Najin dom ima prednost v tem, da meji na gozd in prostoživeče živali lahko najdejo družbo iste vrste. Prav zaradi potreb prostoživečih mladičev trenutno gradiva 'Baby Center' in v izgradnjo le-tega bodo šli prispevki iz dobrodelne prireditve na Ptuju. Zato se na tem mestu že sedaj zahvaljujeva vsem, ki boste na prireditev prišli in tako postali tudi del najine zgodbe.«

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica

Facebook Viktorinček