Strokovni posvet - Antropozofski temelj waldorfske pedagogike

Identiteta waldorfskega gibanja ima svoj temelj v antropozofiji oz. duhovni znanosti dr. Rudolfa Steinerja. Kako je s tem danes? Povezava med praktičnimi odločitvami posameznega učitelja in organizacije kot organizma je v veliki meri odvisna od odnosa do lastne identitete in od poznavanja idealov pedagoškega dela, ki v sodobnem času terjajo nenehno orientacijo. Waldorfska pedagogika se mora izogniti mehaničnemu izvajanju metod, doktrinarni ideološki praksi ali samovolji posameznikov. Prihajajoča stoletnica nastanka waldorfske šole ni le jubilej, temveč tudi čas za vnovično spoznavno osvetlitev duhovnih temeljev, ki so pogoj za realno življenje tega kulturnega impulza prihodnosti.
Vabljeni:
Strokovna pedagoška javnost – učitelji, vzgojitelji in sodelavci v organizacijah, ki temeljijo na waldorfski pedagogiki, pobudniki waldorfskih iniciativ, študenti ter učitelji in vzgojitelji drugih javnih ali zasebnih šol oz. vrtcev.
- Kot udeleženci – s prijavo (ime, priimek, naslov, telefon, e-naslov, organizacija) na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Prijave udeležencev sprejemamo do 12. aprila 2018 oz. zapolnitve mest.
- Kot predavatelji – s prijavo za sodelovanje (ime, priimek, naslov, telefon, e-naslov, organizacija) in povzetkom avtorskega predavanja, ki vsebinsko izhaja iz naslova strokovnega posveta in ima med 4 in 8 tisoč znakov s presledki. Odločitev o sprejemu in terminu predstavitve bo sprejelo Združenje in o tem obvestilo prijavitelje. Prijave s povzetkom sprejemamo do 27. marca 2018. Povzetki, ki jih bodo predavatelji lahko dopolnili v članek z največ 28 tisoč znaki, bodo izdani v posebnem zborniku, ki bo izšel po posvetu. Za dodatne informacije v zvezi s prispevkom lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na 040 466 409 (dr. Davorin Peršič).

Čas:

 • 16.00 Registracija
 • 16.30 Umetniška predstavitev
 • 17.00 Predavanja
 • 18.30 Odmor
 • 18.45 Predavanja z zaključnim razgovorom
 • 20.00 Zaključek

   

 • Kraj: prostori Waldorfske šole Maribor, Valvasorjeva 75, 2000 Maribor
 • Vstopnina: Vstopnine ni. Vstop brez vnaprejšnje registracije ni mogoč.
 • Organizira: Združenje waldorfskih organizacij Slovenije, Vidovdanska 2, 1000 Ljubljana

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica

Facebook Viktorinček