OTROK V LUČI ANTROPOZOFSKE MEDICINE

VABILO

na predavanje

OTROK V LUČI ANTROPOZOFSKE MEDICINE,

ki bo v torek, 6. 11. 2018, ob 16.30 v Vilinskem gaju.


Antropozofski način zdravljenja pomeni nadgradnjo šolske medicine v holističnem smislu. Medtem ko se klasična šolska medicina usmerja predvsem na telesne simptome bolezni in njihovo zdravljenje, se antropozofski zdravniki bolezni lotevajo celostno; poleg telesnega dogajanja vključijo tudi duhovno, duševno in čustveno videnje.
Utemeljitelj takega načina zdravljenja je Rudolf Steiner, ki je skupaj z zdravnico Ito Wegman objavil prvo knjigo s tega področja: Fundamentals of therapy: an extension to the art of healling. Dr. Wegmanova je ustanovila tudi prvo antropozofsko kliniko, kjer bolnike zdravijo na tak način.

Z nami bo Vesna Forštnerič Lesjak, mag.farm. s specializacijo iz antropozofske farmacije. Na predavanju bomo spoznali v kakšnem odnosu do zdravja in bolezni stojijo majhni otroci in kako lahko njihovo zdravje spodbujamo na raznovrstne načine. Spoznali bomo tudi nekaj antropozofskih zdravil, ki bi morala biti v domači lekarni.

  • Veseli bomo prostovoljnega prispevka.
  • Trajanje predavanja 60-90 minut odvisno od vprašanj :-)


Vesno sem prosila tudi, da bo pripravila stojnico s svojimi ekološkimi zeliščnimi izdelki "Sapientia" in literaturo na temo antropozofske medicine, prehrane in biodinamike (DVD-ji in knjižice).
Predavanje je tudi za izven, zato Vas prosim, da vabilo posredujete ali pa pripeljete s sabo zainteresirane.
Veselimo se poučnega srečanja z Vami,

vzgojitelji

Celodnevna brezplačna družinska prireditev - Vozičkanje

2018-08-vozickanje

V ustvarjalnici igrač zasebnega vrtcaVilinski gajpa bodo izdelovali ograjice za živali iz lesa. V vilinskem igralnem kotičku se bodo lahko otroci tudi preizkusili v podiranju stolpov, si naredili čudežno vrvico ali pa se samo malo poigrali in se odpočili. Na Rožnem gričku pa boste lahko obiskali dobro vilo v njeni votlinici – morda vam izpolni skrito željo.

7. ptujski dobrodelni vege bazar

Društvo PoTUJ skupaj s festivalom Arsana in številnimi prostovoljci to soboto pripravlja že sedmi Ptujski dobrodelni vegetarijanski bazar. Kot vsakič v poletnem času se bo odvijal v čudovitem notranjem dvorišču kavarne MuziKafe na Ptuju.

Festival DOJIVA SE 2018

Nekaj najlepšega kar obstaja, za stkat povezavo med materjo in otrokom, prva izkušnja brezpogojne ljubezni in zaupanja, ki traja vse življenje. Lepo povabljeni na festival, za tiste, malo večje otročičke pa bo poskrbljeno v našem igralno-ustvarjalnem kotičku, lepo povabljeni! 

http://www.dojiva.se/ptuj/

Facebook Vilinski gaj

Facebook Mezinčica